Spaanse Eieren

Spaanse Eieren zijn lekker pittige gebakken eieren, met veel extra’s. Dit ei recept is voldoende voor een stevige lunch of een eenvoudige, maar complete hoofdmaaltijd.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 50 gram rookspek
  • 1 ui
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • paar druppels tabasco
  • peper en zout

Spaanse Eieren Recept

  • Snij als eerste het spek in kleine stukjes en bak het spek uit in een grote koekenpan op middelhoog vuur
  • Maak de ui schoon en snipper deze
  • Was de paprika’s, haal de zaadlijsten en de zaden eruit en snijd de paprika’s in blokjes of in reepjes
  • Was de tomaten en snijd deze in plakjes
  • Als het spek iets krokant en lichtbruin is geworden, haal het spek uit de pan, maar laat het spekvet zitten
  • Bak in dit vet de ui zacht en glazig
  • Voeg hierna de paprika’s toe en bak deze een minuut of vijf mee
  • Leg de plakjes tomaat op het paprika mengsel, voeg hier de fijngesneden bieslook aan toe en wat peper en zout
  • Voeg een paar druppeltjes tabasco toe en strooi er de garnalen over uit
  • Breek hierover de eieren (voorzichtig)
  • Leg even een deksel op de pan
  • De Spaanse eieren zijn klaar als de eieren zijn gestold